Atención: Tu navegador no soporta algunas funcionalidades necesarias. Te recomendamos que utilizes Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

101 Contes Anna Pujol

CONTES, MÚSICA, VIDEO, POESIA, NARRATIVA

  • 0
    Mecenas
  • 0
    mensuales
  • 27.22
    total

CONTE D'ANAR A DORMIR NÚMERO 99

Si haguessis de viatjar qui d'aquests personatges voldries triar?Àngel, dimoni, persona desconeguda.
Conte 99: 16 de febrer 2021 

El conte 99 d'anar a dormir diu així: 

Una persona va preguntar amb quin d'aquests tres personatges voldrien viatjar. 

 Un àngel, un dimoni o una persona desconeguda. 

Ben aviat unes quantes veus li van contestar. Semblava que el conte d'ahir es tornava a repetir. Perquè el dolent de la pel·lícula havien escollit per majoria i avui el diable semblava que també guanyaria. Ja tornàvem a estar igual, bones persones amb ganes de fer mal? 

La persona preguntadora sabia que no, perquè poc a poc els havia anat coneixent i sabia que no eren mala gent. Però eren gent divertida i els agradava jugar i pel fet de fer bones malifetes amb el diable se'n volien anar. 

Tot i així gairebé hi havia un empat amb les persones que l'àngel havien triat. Perquè era una figura que els donava confiança i tranquil·litat i en aquells moments de la seva vida potser desitjaven un viatge tranquil i sense disbauxa. És el que sempre ens han explicat. Ens han dit fins i tot, quan  una conversa amb molta gresca de sobte s'ha atura, és perquè un àngel per allí ha passat i tots sense adonar-nos ens hem quedat bocabadats. 

La persona desconeguda gairebé sola s'havia quedat. Molt poques veus l'havien triat, només les més agosarades o potser les confiades o les més sociables i curioses que volien descobrir com seria aquella persona que els esperava allí; amb una maleta a la mà a punt de viatjar. Una persona que havien escollit sense prejudicis, sense saber si era bona o dolenta, però si no si acostaven a parlar, mai sabrien que hauria pogut passar. 

Potser els que l'havien triada no s'havien adonat que era amb ells mateixos amb els que de viatge se n'havien anat. Ells sols i ben acompanyats , perquè tots encara tenim a la nostra persona moltes coses que descobrir. Ho anirem veient a mida que passi el temps. Els altres dos personatges tampoc els coneixem. No els hem vist mai, ni tampoc  la persona desconeguda. Per això quan sortim de casa i viatgem per la vida, no anem mai sols. Ens acompanyen tots tres. No sabem en quina proporció els trobem al nostre interior. Tot depèn de la situació: un o altre pot sortir i la persona desconeguda coneixerem en funció de com nosaltres actuem. 

I per acabar una mica divertits he convidat tres personatges perquè us vinguin a alegrar. I estic ben segura que amb qualsevol d'ells voldríeu viatjar. Segur que aquest món de fantasia a tots us agradaria. Si els voleu escoltar ara i aquí mateix es posaran a cantar. 

 Bona nit. 

Los tres caballeros, Disney.