Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

101 Contes Anna Pujol

CONTES, MÚSICA, VIDEO, POESIA, NARRATIVA

  • 0
    Subscribers
  • 0
    monthly
  • 27.22
    total

CONTE D'ANAR A DORMIR NÚMERO 99

Si haguessis de viatjar qui d'aquests personatges voldries triar?Àngel, dimoni, persona desconeguda.
Conte 99: 16 de febrer 2021 

El conte 99 d'anar a dormir diu així: 

Una persona va preguntar amb quin d'aquests tres personatges voldrien viatjar. 

 Un àngel, un dimoni o una persona desconeguda. 

Ben aviat unes quantes veus li van contestar. Semblava que el conte d'ahir es tornava a repetir. Perquè el dolent de la pel·lícula havien escollit per majoria i avui el diable semblava que també guanyaria. Ja tornàvem a estar igual, bones persones amb ganes de fer mal? 

La persona preguntadora sabia que no, perquè poc a poc els havia anat coneixent i sabia que no eren mala gent. Però eren gent divertida i els agradava jugar i pel fet de fer bones malifetes amb el diable se'n volien anar. 

Tot i així gairebé hi havia un empat amb les persones que l'àngel havien triat. Perquè era una figura que els donava confiança i tranquil·litat i en aquells moments de la seva vida potser desitjaven un viatge tranquil i sense disbauxa. És el que sempre ens han explicat. Ens han dit fins i tot, quan  una conversa amb molta gresca de sobte s'ha atura, és perquè un àngel per allí ha passat i tots sense adonar-nos ens hem quedat bocabadats. 

La persona desconeguda gairebé sola s'havia quedat. Molt poques veus l'havien triat, només les més agosarades o potser les confiades o les més sociables i curioses que volien descobrir com seria aquella persona que els esperava allí; amb una maleta a la mà a punt de viatjar. Una persona que havien escollit sense prejudicis, sense saber si era bona o dolenta, però si no si acostaven a parlar, mai sabrien que hauria pogut passar. 

Potser els que l'havien triada no s'havien adonat que era amb ells mateixos amb els que de viatge se n'havien anat. Ells sols i ben acompanyats , perquè tots encara tenim a la nostra persona moltes coses que descobrir. Ho anirem veient a mida que passi el temps. Els altres dos personatges tampoc els coneixem. No els hem vist mai, ni tampoc  la persona desconeguda. Per això quan sortim de casa i viatgem per la vida, no anem mai sols. Ens acompanyen tots tres. No sabem en quina proporció els trobem al nostre interior. Tot depèn de la situació: un o altre pot sortir i la persona desconeguda coneixerem en funció de com nosaltres actuem. 

I per acabar una mica divertits he convidat tres personatges perquè us vinguin a alegrar. I estic ben segura que amb qualsevol d'ells voldríeu viatjar. Segur que aquest món de fantasia a tots us agradaria. Si els voleu escoltar ara i aquí mateix es posaran a cantar. 

 Bona nit. 

Los tres caballeros, Disney.