Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

101 Contes Anna Pujol

CONTES, MÚSICA, VIDEO, POESIA, NARRATIVA

  • 0
    Subscribers
  • 0
    monthly
  • 27.22
    total

ORÍGENS IV

L'Alex coneix la seva família d'acollida. I el seu primer amor.
 
Em va costar decidir-me a donar les primeres passes. Vaig restar quiet, una bona estona davant de la porta del centre d’acollida. Les cames semblaven que s’haguessin fermat al terra i no es volguessin aixecar. Finalment, em vaig decidir a avançar amb decisió i anar trobar la carnisseria. Quan hi vaig arribar encara faltaven cinc minuts per les cinc de la tarda i la persiana de la botiga estava mig abaixada. Vaig seure a un banc que hi havia just al davant i vaig esperar pacientment que passés el temps. El carrer estava solitari i bufava un vent fresc que de tant en tant feia aixecar els papers que algú havia llençat a terra i que s’enlairaven com petits fantasmes. Aquell escenari del qual jo n’era protagonista, em feia sentir insegur i desemparat. Els minuts passaven lentament i desitjava veure pujar la persiana per poder deixar aquell carrer inhòspit i que em provocava esgarrifances. 

De cop, l’enllumenat municipal es va encendre, i va il·luminar aquell tarda esllanguida de tardor.  El campanar de la plaça va tocar les cinc. La persiana no es va bellugar. Pocs segons desprès van tocar les cinc repetides i es va alçar a la velocitat del toc de les campanes. Em vaig acostar a la porta i la vaig empènyer. Encara era tancada però un de les dues dones que eren a es va acostar, va fer girar la clau i em va obrir. 

—Hola! Sóc l’Aleix Vila, del centre d’acollida de menors de “La Terrassa” 

—Hola,Aleix! Caram, que puntual! Jo sóc l’Assumpta, i ella—va dir assenyalant al mostrador—és la meva filla, l’Alba. 

—Hola, Aleix!—va dir—Encantada de conèixer-te. Però no us quedeu tots dos a fora. Entreu que hi ha molta feina a fer. 

Vam passar tota la tarda treballant, l’Assumpta despatxava mentre l’Alba m’explicava la feina que hauria de fer a la recambra, al magatzem. Com hauria de fer les comandes. La llista de les clientes més habituals, amb les seves preferències i les seves manies. A mida que anava avançat la tarda m’anava sentit més segur de mi mateix i sense ni adonar-me’n, les meves pors i inseguretats es van anar esvaint. 

La tarda em va passar d’allò més bé al costat d’aquelles dues dones, i també vaig conèixer el senyor Junyent. Va aparèixer per la botiga cap a última hora del la tarda, quan la botiga ja estava a punt de tancar. Em va fer cinc cèntims de com seria la feina que hauria de fer quan no calgués donar un cop de mà a la botiga i hagués d’anar a treballar amb el bestiar. 

Amb el temps vaig acabar formant part de la família, tant era així que en cap moment ni jo m’havia plantejat deixar aquella casa i anar a viure sol, ja que havia estalviat per poder viure amb el sou que em pagaven a un pis de lloguer, ni ells m’havien comentat res al respecte. El clients i les clientes estaven molt contents amb mi. Alguna vegada feien broma i deien que jo també semblava fill d’aquella casa, ja que trobaven que l’Alba i jo teníem una retirada. Tan a ella com a mi ens feia molta gràcia quan ens sentíem dir això. Però ella sempre contestava a les clientes. 

—     Ja sabeu que diuen : Qui va amb un coix, cap d’un any són dos. Passem tantes hores junts que ja ens hem encomanat els gestos i les expressions. 

I era ben cert, passàvem tantes hores junts, i compartíem tantes aficions que era normal que sense voler jo imités inconscientment algun dels seus gests, i ella també ho fes amb les meves expressions. 

Però aquella amistat que mica en mica va esdevenir amor, i ja no era amor fraternal, ens havíem començat a estimar com amants.