Atención: Tu navegador no soporta algunas funcionalidades necesarias. Te recomendamos que utilizes Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

101 Contes Anna Pujol

CONTES, MÚSICA, VIDEO, POESIA, NARRATIVA

  • 0
    Mecenas
  • 0
    mensuales
  • 27.22
    total

TERRA SANTA DIA 4

Dia llarg, de voltar  molts  kilòmetres  per veure un parell de coses impressionats. Contents d'haver viatjat tot el dia per veure-les.
De bon matí després d'esmorzar.( no us he parlat del menjar, però tenim la sort d'haver menjat en restaurants on gairebé sempre es serveix el mateix, però és deliciós i ben cuinat. És el paradís dels vegetarians . Tot i que la carns, que sempre acotumem a ser pollastre a la planxa o pilotes de carn trinxada de xai també son molt bones) 
Els peixos acostumen a ser el verat, el i salmó els més habituals.  Molts ben cuinants i deliciosos .
De tant en tant serveixen algun plat picat. Però no són els més abundants)  És una cuina molt semblant a la de Jordània però en general els que ja hem viatjat als dos països coincidim que es millor la Jueva.

Bé, dons com deia, després d'esmorzar ens hem dirigit a Massada.  És impressionat el que trobes damunt d'aquella muntanya des d'on pots divisar tot el desert de Cisjordania. Aquesta ciutat fortalesa la va fer construir el rei Herodes (no sabem quin d'ells perquè a l'història n'hi ha hagut més d'un. Però el nostre guia ha xerrat molt i no ens ha aclarit res.  El que si hem sabut quan ens ha guiat per aquest enorme complex , és on hi havia hagut les estances i cases de qui hi vivia. La cisterna on recollien i amagazemaven l'aigua de pluja. Les termes on es banyaven ...etc. I com va resistir el setge de Roma i com finalment es va ser derrotats. Llavors van decidir fer un suïcidi col·lectiu perquè mai és pogués dir que havien estat derrotats per l'Imperi Romà .
Tot seguit hem començat a descendre fins trobar la carretera principal que ens portarà fins al mar mort. Però abans hem fet una parada tècniques en un petit parc/reserva natural on es troba  aigua dolça i han adequat la zona perquè la gent pugui passar una estona passejant entre l'ombra de la vegetació autòctona o remullant-se a petites piscina de poca profunditat.
Després d'això sí que ens hem dirigit cap al mar mort . La majoria del grup. Som uns 15, constant el guia hem estat a Jordània i l'experiència del Mar Mort ja la coneixem . Alguns no ham vogult repetir i s'han quedat als bars que hi ha en aquest complex fent un refresc. Jo m'hi he tornat a ficar i empastifar de fang. 
M'hi trobo bé dins d'aquesta aigua salada oliosa i fangosa. Hi ha gent que ho detesta. Jo em belluga amb tota la naturalitat i no trobo que la flotació sigui cap impediment perquè en un moment donat et puguis posar dempeus sense dificultat . Potser és cosa de l'edat ja qye jo sóc la més jove del grup , exceptuant l'Eduard ( guia local) I la (Jasmin i la Sara que són les guies que ens acompanyen des de Barcelona i que té en detalls amb nosaltres com ara portar pernil ibèric i cava perquè poguem celebrar el viatge dalt de tot de la fortalesa de Massada.
Això és tot per avui . Demà toca Jerusalem antic i el mur de les lamentacions. 

Us deixo unes fotos del dia d'avui. Desitjo que us agradin.
101 Contes Anna Pujol
04 junio 2023