Atención: Tu navegador no soporta algunas funcionalidades necesarias. Te recomendamos que utilizes Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

101 Contes Anna Pujol

CONTES, MÚSICA, VIDEO, POESIA, NARRATIVA

  • 0
    Mecenas
  • 0
    mensuales
  • 27.22
    total

Jordània dia 3

Avui hem sortit de bon matí en direcció a Petra. El viatge és llarg i pel camí aprofitarem per visitar El Mont Nebo i Madabé.

El Nabil ens ha explicat mil i una històries sobre Moisès precisament perquè va ser al  Mont Nebo on Déu li va manar que pugés per mostrar-li la terra promesa. Des d'allà realment pots veure la Mar Morta, Jericó, Hebró , el Rio Jordà i Jerusalem. 
En aquest indret s'hi va construir un temple/ museu amb motiu de la visita del Papa Joan Pau II . En el moment que hem arribat s'hi estava oficiant una missa, però també hem pogut contemplar els mosaics on s'expliquen històries bíbliques com les que ens ha contat en Nabil.
Hem passejat una estona i hem fet algunes fotos , tampoc hi ha gaire cosa més a fer el aquest lloc, així que hem tornat al bus per dirigir-nos a Madaba per visitar l'església ortodoxa més emblemàtica de la zona i tot seguit  ja hem anat al restaurant que també es basar a l'ensems. Pots dinar i fer compres de tota mena. Des de mocadors fins objectes d'artesania tan delicades com els mosaics que es munten peça a peça damunt d'ous d'estruç. La feina que fan aquests artesans és admirable i el resultat sorprenent.
Aquest dies no hem passat calor. Ja ens va informar en Nabil que quan arribes al mar Mort la temperatura pot baixar uns 10 graus respecte a la capital Amman. Només necessites una mica de màniga llarga  al vespre si vols sortir a passejar pels rodals de l'hotel.  

Una curiositat d'aquest país és que no veureu circular ni una sola moto enlloc on vagis. El govern les va prohibir per l'alta tassa de mortalitat juvenil a causa d'accidents de trànsit.  En canvi no ha prohibit llençar escombraries i brossa per arreu del país. Sembla que no els importa en absolut viure coberts de bosses de plàstic, restes de burilles i ampolles i llaunes allà on vagis.
Finalment hem arribat a Petra. Però avui només visitem la Petra petita que és com se la coneix aquí.
Ens impressiona molt les formacions rocoses, els temples i sales de cerimònies i el "desfiladero" . Però això és veu que no és comparable amb la vista de demà on veurem al Petra que tothom coneix especialment  per la pel·lícula d'Indina Jones, amb la portada i el tresor.
Quan hem marxat hem pogut contemplar la màgica posta de sol que ha tenyit el cel de colors tornassolats. Des del groc ataronjat fins a rosa pàl·lid. Un miracle de la natura que mai aconseguirà crear cap home per molt que ho pugui voler imitar.
Finalment ens hem acomodat a l'hotel al mig del desert on hi passarem dues nits.  És un complex completament integrat al passatge. Amb bungalous de pedra que imita a qualsevol poblet dels que hem vist durant el camí. Ens han ofert una vista opcional per vistar
 Petra de nit. Ens han advertit que no és una passejada espectacular, simplement hi ha quatre espelmes que senyalen el camí i uns músics de poca qualitat que toquen el violí.  Aquesta excursió opcional cosa 27 euros per persona.  La meitat del grup ha preferit relaxar-se a l'hotel ja que ens hem de llevar d'hora per anar demà on part del grup ja ho haurà fet aquesta nit.  També hauran de caminar 5 quilòmetres a peu per anar i tornar i l'arribada a l'hotel està prevista a les 11:00 de la  nit. Nosaltres hem decidit quedar-nos amb la meitat del grup a l'hotel i prendre alguna cosa a una haima que hi ha a prop de la piscina. 
Demà de bon matí ja ens explicaran aquells que hi han anat si realment ha valgut la pena.

Us adjunto unes fotos. Espero que us aqgardin.
101 Contes Anna Pujol
19 octubre 2022