Atención: Tu navegador no soporta algunas funcionalidades necesarias. Te recomendamos que utilizes Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

101 Contes Anna Pujol

CONTES, MÚSICA, VIDEO, POESIA, NARRATIVA

  • 0
    Mecenas
  • 0
    mensuales
  • 27.22
    total

CONTE D'ANAR A DORMIR NÚMERO 94

Avui sóc la vostra cambrera. Què us ve de gust que us serveixi?
 
Conte 94: 11 de febrer 2021 

El conte d'anar a dormir 94 d’avui, diu així: 

Un persona no va preguntar, com sempre era d'esperar. Sinó que es va oferir i a tothom qui la seguia li va dir: 

 —Avui sóc la vostra cambrera, que hem voldríeu demanar? 

 Moltes veus li van contestar, perquè gairebé era hora de dinar i la gana se’ls devia despertar. Els primers en demanar van ser els que els agradava fer l'aperitiu i la persona preguntadora els va anar servint tot allò que els li anaven demanant. El que no s'esperaven potser, és que els atengués tan bé. Perquè va contestar algú que havia estat cambrer i a la persona preguntadora li va aconsellar que tractés a la gent tal com ella voldria ser tractada. Però ella ja estava molt ensenyada. I encara que no era a un bar, cada dia amb persones ella tractava. Així que amb alegria va anar apuntant tot el que li anaven demanant. 

A mida que el dia avançava la cosa es complicava, i el client era més exigent. Perquè l’hora del vermut havia passat i amb el menú del migdia havia continuat. Estava molt contenta amb la seva clientela, perquè era molt educada i correcta, i encara que hi havia coses difícils d'aconseguir, ella sempre donava altres alternatives que els semblaven adients. Tan cambrera com el client quedaven ben contents. Alguns fins i tot li van demanar que ballés un txa-txa-txa, però ella estava cansada, i s'hi van conformar quan els va convèncer que un altra dia potser els hi podria ensenyar. 

Quan la persona preguntadora el bar va tancar, tot el que havia servit va repassar, i fins i tot es va sorprendre de bé va anar. Potser vaig néixer per servir i ho acabava de descobrir. Perquè com molt bé va dir la Gisela, en començar, una cambrera no només treballa en un bar, pot ser la serventa d'una llar o d'un altre establiment, com per exemple un hotel. I també hi ha una altra manera de servir, que es la poder fer-vos divertir. Si avui ho he aconseguit ha estat perquè vosaltres amb mi també heu volgut jugar, i una bona estona tots junts hem pogut passar. I si demà pot ser, doncs hi tornaré. Que va es va acostant el final i el conte 95 explicaré. Abans d'anar al llit, podeu, si us sembla bé, la cançó de cada nit, escoltar .  Jo aquesta vegada descansaré i com us serveixen a vosaltres miraré. I per acabar us aconsello que ho feu en aquest bar. 

Bona nit. 

Master of the House. Els miserables