Atención: Tu navegador no soporta algunas funcionalidades necesarias. Te recomendamos que utilizes Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

101 Contes Anna Pujol

CONTES, MÚSICA, VIDEO, POESIA, NARRATIVA

  • 0
    Mecenas
  • 0
    mensuales
  • 27.22
    total

CONTE D'ANAR A DORMIR NÚMERO 87

Quins són els electrodomèstics o aparells electrònics dels quals no podreu prescindir?
 
Conte 87: 4 de febrer 2021 

El conte d'anar a dormir d'avui diu així: 

Una persona va preguntar quin era l'electrodomèstic sense el qual no podríem passar. Moltes veus van contestar, doncs actualment gairebé sense cap d'ells podem estar. Van començar a desfilar tota mena d'aparells que tenim per les cases. La persona preguntadora els anava mirant. 

Ella no sabia si al gent a casa seva molts en tenia. Per això quan algú deia que sense cap podia passar, tampoc es podia esverar, potser en aquella casa hi havien els imprescindibles i per tant era vital que no en manques cap  si volien viure amb suficient comoditat. Altres veus en va dir més, però no acostumaven a passar de tres i la persona preguntadora no deia res. Per a ella la més important era la rentadora, però d'altres els agradava cuinar, per això entenia que sense nevera o sense fogons no poguessin passar. Els grans electrodomèstics ja havien desfilat. Ara en començaven a passar-ne d’altres també importants, per les veus que ho anàvem explicant. El microones, la màquina de fer cafè, la trituradora o l'eixugador de cabell, que també fan el seu servei. Un altre aparell que sortir va ser el satisfayer que no sabria com catalogar perquè no sé segur si per a ús domèstic es va inventar. És cert que fa la seva funció, i vam acceptar-lo com a bo, igual que també la fa el televisor. 

Hem arribat al segle XXI i cada vegada a les nostres llars hem anat afegint comoditats. Sabem perfectament que potser d'unes quantes en podríem prescindir, però la nostra societat ho ha fet anar així. No ho podem criticar, perquè per molt que vulguem ser ecologistes i cuidar el medi ambient, no podem renunciar a tot allò que podem anar a comprar. 

Si ho fem anar de manera racional i sense malgastar, intentem estalviar energia i sabem prioritzar, no hem de sentir-nos culpables doncs estem aquí per avançar i la tecnologia molt ens pot ajudar. Si entre tots fem bé la feina; fabricants, deixalleries i consumidors és possible que encara visquem temps millors. Però tothom s'ha de conscienciar o el planeta ens ho farà pagar. I per acabar una cançó que ens parlarà d'un electrodomèstic molt estimat que quan ha arribat l'estiu tots hem necessitat. Que passeu molt bona nit, i aneu tots ben contents, amb aquest ritme, al llit. 

El ventilador. Gato Pérez