Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

101 Contes Anna Pujol

CONTES, MÚSICA, VIDEO, POESIA, NARRATIVA

  • 0
    Subscribers
  • 0
    monthly
  • 27.22
    total

CONTE D'ANAR A DORMIR NÚMERO 93

Quantes vegades a la vida us heu disfressat, sigui per feina o per diversió?
 
 Conte 93: 10 de febrer 2021 

 El conte 93 d'anar a dormir d'avui diu així: 
Una persona va preguntar quantes vegades a la vida s'havien disfressat, comptant també roba de cerimònia o casament o qualsevol altre esdeveniment. Algunes veus li van contestar i de tota mena en va trobar. 
Hi havia qui explicava que mai s'havia disfressat. Només mentre treballava, perquè la feina li exigia anava ben "trajat", però per motius de jubilació es va desprendre del vestit i ara anava més informal i es va sentia més disfressat que no pas quan anava tot mudat.  Una veu li va explicar que això de les disfresses poc li agradava, però que amb l'arribada del seu fill s'havia convertit en qualsevol animal perquè el xiquet s'ho passes genial. Però per jugar amb ell de roba no li calia canviar, només havia de simular que era un gos o un cavall i ho passava fenomenal. 
Altes veus van comentar que ho havien fet alguna vegada , animats pels amics i fent una rua s'havien divertit. Fins i tot algú va explicar que un premi en una ocasió va guanyar, però malgrat tot mai més a disfressar-se, va tornar. 
Hi havien veus que afirmaven rotundament que mai s'havien disfressat però que malgrat tot, els agradava gaudir de l'espectacle i de les rues de carnestoltes que ara trobem a faltar, hi havia anat a badar. Certament de rua no n'hi haurà però tots ben emmascarats anirem a votar. 
Fins i tot quan ens posem la mascareta podem triar quin personatge volem representar. A un malalt que és a l'hospital amb la mascareta quirúrgica? O bé a un cirurgià? Si ho preferim de colors la podem triar i així sembla una mica més alegre, i quan ens mirem al mirall ens sentim més identificats amb la nostra personalitat, malgrat aquest morrió que ara ens han imposat. 
Finalment altres veus que com la persona preguntadora els agradava anar disfressar-se, perquè quan ho fan, ara són una cosa o una altra segons ells vagin triant. Però amb disfressa o sense, cada vegada que ens vestim ho fem amb una intenció: passejar pel carrer la nostra manera de ser. 
Encara que no en siguem conscients triem la roba que ens posarem depenent de on anem o de l'humor que tinguem. Així gaudim cada dia d'aquest carnaval, però fem-ho sincerament. Bé per divertir-nos o  per  fer gaudir a la gent. Mai una disfressa ens agradarà si la intenció del qui se la posa, és per voler-nos enganyar. I per acabar una cançó alegre que ens faci animar. Aquesta nit la "conga ens tocarà ballar" 
Bona nit. 
Rio (Disney)  Canción intró.