Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

101 Contes Anna Pujol

CONTES, MÚSICA, VIDEO, POESIA, NARRATIVA

  • 0
    Subscribers
  • 0
    monthly
  • 27.22
    total

CONTE D'ANAR A DORMIR NÚMERO 89

Què us fa sentir bé? (la mare fa 85 anys)
 
Conte 89: 6 de febrer 2021 

El conte d'anar a dormir d'avui diu així: 

Una persona va preguntar quines coses els feien sentir bé. No van ser gaires els que van contestar, potser altres coses els devien preocupar o hi havia una altra cosa que la persona preguntadora els havia mostrat i molt més que aquella senzilla pregunta els havia interessat. 

Tot i així la gent que va contestar no necessitava gran cosa per sentir-se bé, en general coses senzilles que a casa tots tenien, i que eren fàcils d'aconseguir, com ara la seva beguda preferida o un simple llibre per llegir. Però les coses fonamentals no eren les materials, si no tenir a prop els éssers estimats, família i amics per poder compartir petites coses quotidianes, com sortir a sopar o fins i tot ballar sardanes. Coses, que tots trobem a faltar, i que altres persones ni tan sols encara han après a valorar. 

Tinc de tot, però no em sento bé”; una veu va contestar. I aquesta veu va dir que pregunta que havia llegit al tuit, l’havia fet pensar. Llegint el que tots anaven dient, es va adonar que podia estar content. Però per la persona preguntadora aquella reflexió va ser molt especial, i tothom ho va saber. 

Les que van llegir el que deia la van felicitar la van fer sentir bé. La mare de la persona preguntadora 85 anys celebrava, i no la podia anar a visitar, però quan tots van veure com era aquella dona, se'n van enamorar. Molta gent desconeguda l'enhorabona li van desitjar. I de la senzilla pregunta  que al matí havia demanat, la gent se n’havia oblidat. Però ella tampoc s'hi va encaparrar perquè no podia ser més feliç amb la resposta de la gent. Molt se'n va alegrar i molt orgullosa es va sentir de tenir una mare així. És important respectar i estimar a la nostra gent gran. Pocs en queden i que ferms que són. Nosaltres i les noves generacions n'hauríem d'anar aprenent. Aviat només quedarem nosaltres com a llavors i a tots els joves que ens han de rellevar, tot el que hem après els hem d'ensenyar, perquè visquin en un món millor, i es pugui sentir bé.  

Gràcies als que m'heu felicitat per aquest aniversari i us heu sumat també al meu sentiment. Una nit més us ho puc agrair amb aquest conte d'anar a dormir. I per acabar el dia molt millor, sempre ho podem fer escoltant una bona cançó. 

Bona nit. I gràcies per les més de 400 felicitacions. 

https://youtu.be/Ehm4HLnr-FQ  I’m feeling good Michael Bubblé.