Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

101 Contes Anna Pujol

CONTES, MÚSICA, VIDEO, POESIA, NARRATIVA

  • 0
    Subscribers
  • 0
    monthly
  • 27.22
    total

CONTE D'ANAR A DORMIR NÚMERO 85

Recordes el teu primer dia d'escola?
 
Conte 85: 2 febrer 2021 

El conte d'anar a dormir d'avui diu així: 

Una persona va preguntar si el primer dia d'escola de la seva vida podien recordar: moltes veus li van contestar. Gairebé tothom té un record d'aquell dia encara que sigui llunyà perquè tots nosaltres molts anys allà hi vam passar. 

Per alguns el record no era gaire bo. Havien patit i havien plorat quan dels seus pares s'havien separat. Alguns eren tan petits que gairebé ni caminaven però allò no era pas una escola, ni el que ara en diuen una llar d'infants. Allò era una guarderia on als nens havien d'aparcar perquè els seus pares anéssim a treballar. 

La persona preguntadora per aquest mal tràngol no va passar perquè a l'escola a estudiar EGB va anar. I com que ja era més gran, tenia el mateix record algunes veus li anaven explicant. Els primers dies d'escola, els primers amics i companys, els mestres més bons o més dolents; uns que ensenyaven cantant i altres que bufetades de tant en tant anaven donant. Les escoles religioses no van deixar bon records a algunes veus. Però las Nacionales tampoc us penseu. Vam ser una generació vam rebre una educació molt especial. Alguna cosa vam aprendre i més endavant fins i tot ho van acabar d’entendre. Per això alguns no en van marxar les ganes d’ estudiar. Però també va ser molt important la formació que a casa i a l'escola ens van donar. Malgrat tot vam tenir molta sort de poder ser escolaritzats. 

El dret a l'educació pilar més important de la societat. Sense mestres que poguessin ensenyar cap altra professió no existiria. Ni metges, ni enginyers, ni advocats...I també molt important la formació professional. Sense oficials no hi hauries paletes, mecànics, perruqueres ni altres professionals que per la societat cal que siguin i són cabdals. 

Ara que els mestres i els nens aprenen amb tanta dificultat i que el COVID tot ho ha complicat, és quan més hem de lluitar perquè a les noves generacions l'ensenyament no els pugui fallar.  

A  casa també ens toca fer un molt bon paper. La cançó d'aquesta nit a de ser per ells i per nosaltres i pel un futur de  l’ ensenyament que quan qualsevol nen trepitgi una escola ho pugui fer ben content i el dia que hagi de plegar un bon record se'n pugui emportar. Bona nit 

 

Whitney Houston - Greatest Love Of All 

 

101 Contes Anna Pujol
08 September 2021