Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

101 Contes Anna Pujol

CONTES, MÚSICA, VIDEO, POESIA, NARRATIVA

  • 0
    Subscribers
  • 0
    monthly
  • 27.22
    total

CONTE D'ANAR A DORMIR NÚMERO 100

T'han condemnat a mort. Però pots evitar-la si tries: -Anys illa deserta -Un any a la guerra -Un dia a la gàbia d'una fera ferotge Què decideixes fer?
 
 
Conte 100:17 de febrer 2021 

El conte 100 d'anar a dormir diu així: 

Una persona va preguntar: 

Us han condemnat a mort. Però us perdonen la pena si trieu una d’aquestes coses: 

-Passar 15 anys a una illa deserta. 

-Anar a la guerra durant 1 any. 

-Passar un dia a la gàbia amb un animal afamat i verinós. 

( si ho escolliu tot us donen una recompensa) 

Moltes veus li van contestar. Algunes deien que la illa triaven, però no es paraven a pensar que aquella illa on les enviaven no era el paradís. Si d’havies anat a la presó per ser un malfactor, un viatge de plaer no et podien regalar. Podria ser que sobrevisquessis, però quan poguessis tornar, moltes experiències voldries explicar. Però potser ja no recordaries com es feia per parlar o  aquelles persones que voldries veure ja no les podries trobar. Tot i així potser estaries content de ser un supervivent. 

Els que va decidir anar a la guerra tampoc van pensar per quin motiu havien estat empresonats. Però la cel·la era en terra hostil i no et deien on anaves a lluitar, potser t'hauries de deixar matar, perquè al front amb el teu germà et podries trobar i li hauries de disparar. 

Poques veus s'atrevien a entrar un sol dia a una gàbia amb una fera. Però no se n'adonen que ells a la gàbia ja hi eren i el botxí que els havia de matar els esperava al paredó a l'endemà. Tot i així i amb una mica de sort aquella nit el botxí podia morir d'un atac al cor o potser no. Però la possibilitat hi era i si estava de sort a l'endemà ell no estaria mort. 

Però si ho triava tot i en sortia triomfador obtindria una gran recompensa. Hauria pogut reflexionar i decidir que mai tornaria a delinquir, tot i que després hauria d'anar a la guerra. 

Però si en sortia viu, a la fera s'hauria d'enfrontar i quan a la gàbia entrés ja no seria perillosa, doncs 26 anys sense menjar no hauria pogut aguantar. I com que ja seria morta la recompensa seria enorme. Doncs hauria guanyat el que qualsevol ser humà no se li hauria de privar: ni de la vida, ni de la llibertat. 

Quina recompensa millor que poder ser lliure, vencedor i savi de tot el que hauràs après pel camí. I és així com acaba el conte de bona nit d'avui. 

Com sempre ho acabo de brodar amb  bona música per acabar-ho de tancar. 

 Bona nit 

Hauser Now we are free (Gladiator)