Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

101 Contes Anna Pujol

CONTES, MÚSICA, VIDEO, POESIA, NARRATIVA

  • 0
    Mecenes
  • 0
    mensuals
  • 27.22
    total

LA PUGLIA (Dia 4 Matera i Altamura)

Preciós és la paraula que defineix tot el que hem visitat. Si els altres llocs que us he explicat m'han semblat bonics però sempre ho he pogut comparar amb algun lloc del nostre país, Matera és incomparable. Només es copsar la seva bellesa natural allà, trepitjant el terreny. Per moltes fotos que hagueu vist mai podreu entendre la seva bellesa si no hi poseu els peus. Avui especialment el temps ha acompanyat . Potser per alguns ha estat massa calorós però sortosament quan visites les coves, ara museus, abans habitatges de la gent més pobre, la temperatura canvia drasticament. A l'hivern deuen ser molt fredes.  Ara és una bona època de l'any per fer-ho si tens el privilegi de fer les vacances fraccionades, com és el meu cas.
Quan t'expliquen la vida de la gent que hi vivia i la quantitat de malalties , patiments i misèria que van haver de resistir fins que al 1945 gràcies a l'intervenció d'unes monges els van treure d'aquells antres de misèria i immundicia i van construir un barri nou a la ciutat on van viure amb pisos de protecció oficial. 
Famós és també Matera pel seu pa. Igual que Altamura que visitarem a la tarda.  
Hem dinat a una cova actualment transformada en restaurant on ens han servit el plat típic de la zona. Una barreja Le llegum (llentia, fesols, cigrons) semblant a un "cocido" però sense carn. Perquè el segon plat consta de una cuixeta de pollastre, una salsitxa i un taller de corder de la cuixa amb una verdura semblant a la bleda d'acompanyament.  De postre, gelat amb macedònia i un cafè expresso boníssim. 
Tot seguit hem tornat a l'autocar per visitar Altamura. Ha estat una visita breu. Just per comprar el famós pa d'Altamura que li havia encarregat la família del nostre guia Carlo, ja que aquest pa està considerat el millor dels pans de mediterràni per la farina de blat dur i per la massa mara. Realment és un pa especial. Semblant al pa de pagès amb crosta cruixent i molla esponjosa com si fos pa de pessic.
També ens han deixat tastar les pastes dolces i salades típiques de la zona i tots hem aprofitat per comprar per portar a la família i amics. Les que agraden més són la crocantina que està feta amb pasta fina amb ametlla filatejada i clara d'ou i la castanyata en forma de muntanyeta amb barreja de fruits secs.
I això ha estat tot per avui.
Com sempre hem compartit tots els àpats amb la Teresa i el Pere amb qui sembla que ens coneguem de tota la vida i amb qui sempre és un plaer conversar.
Us adjunto algunes fotos. Espere que us agradin 
101 Contes Anna Pujol
12 Maig 2022