Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

101 Contes Anna Pujol

CONTES, MÚSICA, VIDEO, POESIA, NARRATIVA

  • 0
    Mecenes
  • 0
    mensuals
  • 27.22
    total

LA PUGLIA (Dia 4 Bari i Castello de Monte))

Després d'esmorzar ens hem posat tots a punt per començar la vista a Bari.
S'ha de dir que som un grup de gent molt puntual i ben avinguda. Trenta-dues persones amb un tarannà similar i sobretot molt català. No hi ha ni una sola persona que no parli cap altre idioma, excepte el Carlo, evidentment, que ens guia en espanyol amb marcat accent italià. 
Hem començat visitant el centre el casc antic. És molt peculiar pels seus carrers estrets i la roba estesa que et fa pensar amb el barri de la Barceloneta perquè també és molt a prop del mar. També es caracteritza per les capelletes dedicades als sants patrons de la ciutat que els mateixos veïns s'encarreguen de cuidar i omplir de flors.Després ens hem acostat al centre de la ciutat om és troben els edificis més importants com el delegació del Govern, els grans teatres, l'estació del tren, la catedral i el castell on actualment és fa servir com a centre d'exposicions d'art , de fotografia contemporània o de gerres de ceràmica grega. 
És un castell fortalesa amb fosa i pati d'armes que no s'assembla amb res amb el castell que visitarem a la tarda.
Avui fa un dia esplèndid amb UM cel blau intens i net de núvols que fa que totes les fotos que fem surtin espectaculars.
A migdia hem dinat a un restaurant anomenat Fra Bo on ens han servit la pasta típica de la Puglia feta a mà i assecada al sol amb fruites del mar (sípia, gambes, musclos) encara que la quantitat de peix és bastant escassa. De segon vedella a talls tan fins com un carpaccio però cuinada amb una salsa molt suau i de postre pastissets de crema.
En acabat hem passejat per un carrer on els veïns es dediquen a fer aquesta pasta típica a casa seva. La pasten a unes taules que treuen al carrer perquè la gent que hi passa puguin veure com l'elaboren i també la venen allà mateix en bosses de plàstic transparent .
Un altre plat típic però que no hem tastat és el pop que pesquen ben a prop de la platja que estoven colpejant-lo contra el terra i després sacsegen una bona estona dins d'una gallega amb aigua i sal. En acabat és parteix a trossos i es serveix crur acompanyat de patata. 
Tot seguit ens hem desplaçat amb autocar fins a Castello  del Monte. Pel camí hem gaudit d'un bonic paissatge agrícola amb grans extensions d'oliveres, ceps amb raïm, cirerers, carxofes i ametllers. També hem pogut admirar les típiques Trullis que són unes barraques de pedra seca molt semblants a les que podem trobar a Catalunya a les antigues vinyes i horts però amb la diferència del tipus de pedra i de la teulada acabada en punxa.
Finalment hem visitat el castell. La característica més important és la seva forma rodona que li donen les seves vuit torres octogonals.  Al castell hi havia una gran activitat i desplegament de tècnics que estaven preparant la desfilada de moda de la marca Gucci que començarà la setmana que ve i que per sort encara no s'ha inaugurat perquè sinó l'accés al castell hagués estar tancat i no l'haguessim pogut visitar. 
Finalment hem tornat a l'hotel cap a les 7 de la tarda on hem disposat de temps lliure per poder acabar de passejar pels carrers comercials i centre neuràlgic fins a les 9. Hora de sopar a l'hotel i d'acabar la jornada turística fins demà.
Us adjunto fotos del dia d'avui.
Espero que us agradin. 
101 Contes Anna Pujol
11 Maig 2022