Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

101 Contes Anna Pujol

CONTES, MÚSICA, VIDEO, POESIA, NARRATIVA

  • 0
    Mecenes
  • 0
    mensuals
  • 27.22
    total

Jordània dia 5 continuació

Haig de continuar explicant més coses d'aquest 5è dia de viatge.  Ahir al bell mg del desert no hi havia bona connexió i es perdia la Wi-Fi, amb la qual cosa també és va perdre molta informació de la que m'havia anotat.  Però intentaré fer memòria. 
Un dels llocs que també es sol visitar al desert de WadiRum és l'antiga estació de tren però que actualment encara continua funcionant com a tren de mercaderies. I malgrat el seu aspecte rònec sembla que rutlla millor que RENFE rodalies. 
Les vies travessen tot l'Orient Mitjà. Des de més enllà de Jordània fins a la Meca.
Aquest tren té la seva història i és diu Lawrence d'Aràbia qui dirigia les tropes Britàniques i defensava el país dels atacs del l'exèrcit turc. Aquest tren va arribar al desert de WadiRum amb tropes turques decidides a envair el país. Però Lawrence d'Aràbia en va sortir vencedor.
Quan el tren ha arribat hem aprofitat per fer les fotos de rigor i pujar als vehicles 4x4 amb els qui voltarem pel desert.
Hem tingut sort que ahir a la nit plogués fins a la matinada perquè avui no ens empassem la pols que aixecarien els vehicles si la sorra no estigués humida. Tot i així bufa un vent fresc i la velocitat amb que ens desplacem ens obliga a cobrir-nos el cap com ho fan els habitants d'aquesta zona, ja que realment és molt molest, sobre tot si no el protegeixes  les oïdes. 
Durant el trajecte de gairebé 3 hores ens hem aturat a fotografiar els monuments naturals més emblemàtics.  Un d'ells s'anomena Les Set Columnes de la Saviesa Àrab.  I certament és curiós com el vent, la pluja i la sorra han esculpit set columnes de diferents tamanys en forma de xilofó. 
En Nabil ens recomana que si tenim oportunitat llegim el llibre que porta el nom d'aquesta formació colossal perquè hi descobrirem coses molt interessants. 
A l'hora de dinar hem arribat a l'hotel resort que s'integra perfectament al paissatge ja que està construït amb la mateixa pedra del desert i els bungalous imiten perfectament petites casetes, talment com si es tractés d'un poblet. 
Després de dinar qui ho desitgi pot continuar endinsant-se al desert amb vehicles 4x4. El grup es divideix.  Uns continuen. Els altres preferim descansar a l'hotel. O anar a fer un breu bany a la piscina. A vespre ens hem trobat tots per sopar ...I crec que no em deixo res més per explicar...en tot cas demà continuarà.
Us adjunto unes fotos. Espero que us agradin. 
101 Contes Anna Pujol
22 Octubre 2022